3. ožujka 2014.

Mesne okruglice punjene sirom iz pećnice

Mesne okruglice iz pećnice

punjene sirom


Mesne okruglice ili Meetball's uvijek su bili poznati.
 Najčešće u kombinaciji sa umakom od rajčice, no ipak se mogu naći i u mnogo drugim varijantama.
Mljeveno meso, po mojem mišljenju, je jako zahvalno, jer od njega se mogu spraviti mnogobrojna razna  jela, uvijek je iznenađujuće!

Ove mesne okruglice su iz pećnice, punjene kockicama sira.

Ovdje je bilo potrebno: 
  • miješano mljeveno meso
  • luk
  • češnjak
  • stari kruh
  • jogurt
  • senf
  • peršin
  • sol
  • papar
  • sir gauda   
  • maslinovo ulje

Umak:
  • pelate rajčice
  • list celera
  • luk
  • češnjak
  • lovorov list
  • šećer
  •  sol
  • papar
  Mljeveno meso izmrviti u posudi, dodati sitno sjeckani luk i peršin, protisnuti češnjak, stari kruh koji je bio namočen u jogurtu nekih 10-ak min, žlica senfa, sol i papar. 
Sve dobro izmiješati, da se masa ujednači i ostaviti u frižider najmanje 30 min da meso upije sve mirise.

Sir gaudu nasijeći na male kockice. Od smijese mljevenog mesa praviti male loptice, promjera 3-5 cm po želji. Utisnuti u svaku lopticu po kockicu sira i opet dobro oblikovati loptice.
Slagati ih na pek papir i malo poškropiti maslinovim uljem.
Peći u zagrijanoj pećnici oko 20-25 min.


Za to vrijeme sitno sjeckani luk prodinastati na maslinovu ulju, dodati mu protisnuti češnjak, sitno sjeckani list celera, malo promiješati te usuti pelate. Umaku od rajčice dodati pola deci vode, žlicu šećera i jedan list lovora. Ostaviti da krčka oko 15 min te začiniti po želji.

Kad mesne okruglice budu gotove, staviti ih u umak i još nekih 5-6 min krčkati, poklopiti i ostaviti da malo odmore.

Mesne okruglice uvijek najbolje pašu uz pire kompir!




Dobar Vam tek !!!

Nema komentara:

Objavi komentar