Lagana riža na povrću
Riža na sto načina... Jedna od isplativiji i popularniji namirnica, koja se doista može pripremiti na bezbroj načina.
I naravno uvijek se možemo iznenaditi kako drukčije ispadne.
Jedan brzi obrok, koji može da bude gotov u 30 min.
Obično za rižota se koristi riža kratkog zrna, jer ona u sebi sadrži škrob koji daje riži krem strukturu i povezuje sve sastojke.
Riža dugog zrna je puno bolja za kuhanja, ona je mnogo suvlja, ne lijepi se i fino se razdvaja!
Potrebne namirnice:
- riža
- luk
- mrkva
- mohuna
- list celera
- list korabe
- masline
- maslinovo ulje
- komadić maslaca
- papar
- sol
Na maslinovu ulju dinstati luk, potom mu dodati mrkvu na kockice narezanu te mohune. Nakon nekih 10-ak min dodati opranu rižu i pustit da upije masnoću a potom doliti vode ili temeljca, začiniti i pustiti da krčka. Poklopljeno na laganoj vatri.
Nakon 15 min dodati po potrebi još tekućine te list celera i korabe na listiće nasječene.
Opet nakon 10-ak min dodati masline, komadić maslaca da riža dobije kremastu teksturu i začiniti po potrebi!
Korabu sam dan prije iskoristila za krem juhicu, no list korabe jednako dobro se može u kuhinji iskoristiti.
List korabe je inače jako zdrav i bogat vinaminom A.
Dobar Vam tek !!!
Nema komentara:
Objavi komentar