31. svibnja 2014.

Rolada od jaja i ajvara

Rolada od jaja i ajvara

Ovu roladu već dugo vremena hoću da probam i nikako da dođe na red. 
Iznenađena kojom se brzinom spremi, koliko dekorativno i lijepo izgleda kad se nareže. Za neke zakuske ili party zabave jako dobro izgledaju na stolu. Sočne i ukusne, što je najbitnije :-)

Ovdje sam koristila:
  • 5 jaja
  • 2 žlice vrhnja
  • 2 žlice ajvara
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 5 žlica brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 žličica soli
Za nadjev:
  • 2 žlice majoneze
  • 2 žlice običnog sirnog namaza
  • 3 žlice sirnog namaza sa začinima 
  • peršin
  • 6 listova sira trapista
  • 6 listova šunke
  • par krastavaca
Pećnicu uključiti na 180 C i pripremiti papir za pečenje na plehu od pećnice. 
Odvojiti bjelance od žumanceta. Bjelance čvrsto umutiti i ostavit po strani.
Žumance isto malo izmutiti i dodati mu vrhnje, ajvar i ulje. Dobro izmiješati. Brašno sjediniti sa praškom za pecivo i sol te dodati i sjediniti smjesu. Potom dodati i snijeg od bjelanjaka i promiješati da bude homogena smjesa.
Izliti na pek papir i staviti da se peče dok ne dobije zlatnu boju, oko 15-20 min. 
 Kad je pečeno izvaditi iz pleha i prebaciti na mokru krpu ali pazeći da strana sa papirom bude gore. Odvojiti papir i polagano zarolati i umotati u vlažnu krpu. Ostaviti da se ohladi. Ako ste u žurbi odložiti malo u hladnjak.
Za to vrijeme fil pripremiti, sirne namaze i majonezu sjedinti i kad se kora ohladi premazati. Sitno nasijeći krastavce i peršin te rasporediti po filu te posložiti šunku i sir, te sve lagano zarolati i ostaviti još malo da odmori u hladnjaku da se stegne.
Rezati na šnite nekih 2-3 cm i servirati. Ja sam ih kombinirala uz rolat od mljevenog mesa!

U slast ;-)
 

Nema komentara:

Objavi komentar