17. lipnja 2014.

Lasanje sa šparogama

Lasanje sa šparogama


Jedna klasična verzija lazanja ali ovaj put potpomognuta sa malo lijepih i svježih šparoga.

 Ovdje je bilo potrebno:
  • pakovanje lazanja
  • 250 g mljevenog mesa
  • mrkva
  • paprika
  • mladi zeleni luk
  • rajčica
  • gljive
  • šparoge
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar 
  • sir mozzarella
Za bešamel:
  • maslac
  • mlijeko
  • brašno
  • sol
Sitno nasijeći luk, mrkvu i papriku te dinstati na maslinovu ulju i dodati im na ploške rezane gljive.Nakon 10-ak min dodati mljeveno meso i kad meso pusti tekućinu, dodati sjeckanu rajčicu i začine.
 
 
Kad tekućina ispari, ugasiti vatru i poklopiti.
Bešamel umak napraviti, tako što otopimo maslac, dodamo malo brašna i brzo miješamo pijenjačom na laganoj vatri te dodajemo pomalo mlijeka i dalje miješamo. Posolimo i sklonimo sa vatre i poklopimo.
 
Sir ako nije narendan, narendamo a može se također dodavati mozzarella na ploške narezana.
Šparoge operemo i odstranimo donji tvrdi dio stabljike, oko 2-3 cm s donje strane.
 
U posudu za lazanje staviti prvo malo bešamel umaka pa red lazanja,potom smjesu od mljevenog mesa, pa red sira. Opet ponovimo postupak, besamel,lazanje, smjesa, rendani sir. Završimo sa redom lazanja, premažemo bešamel umakom, preko poredamo šparoge i pospemo rendanim sirom.
U zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva peću oko 40 min a potom smanjiti na 180 stupnjeva i još nekih 15 min peći.
Po vađenju ostaviti lazanje jedno 10-ak min da odmore kako bi se lakše rezale i vadile.
 
 
U slast !!! 
 

Nema komentara:

Objavi komentar