Kelj...
Vaše visočanstvo
U ovim ponovno hladnim danim koji nam se stalno vraćaju, trebam nešto toplo i ukusno a nadasve zdravo. Kelj namirnica siromašna kalorijama ali bogat mineralima i vitaminima, posebno vitaminom C, često zna biti zapostavljena u našim kuhinjama ali itekako zaslužuje pozornost. Priprema se jednostavno, skoro kao i svako drugo varivo.
Za ovo jela sam koristila:
- glavica kelja
 - luk
 - mrkva
 - celer
 - peršin
 - krompir
 - češnjak
 - komad špeka
 - maslinovo ulje
 - sol
 - papar
 - vegeta
 
Dodati protisnuti češnjak. Za to vrijeme očistiti i pod mlazom vode oprati kelj i nasijeći ga na rezance i dodati, pa sve skupa miješati uz malo dolijevanja vode oko 10-ak min.
Očistiti krompire i njih nasijeći na kockice, dodati smjesi skupa sa začinima: peršinom, paprom, solju i vegetom.
Doliti vode da povrće prekrije i krčkati oko 40 min na laganoj vatri ili pak ako se radi u ekspres loncu oko 10-ak min.
Po potrebi dodati soli. Ja svojoj curici dodam žlicu vrhnja i naravno bez papra za nju:-)




Nema komentara:
Objavi komentar