20. travnja 2013.

Sokići za imunitet i osviježenje

Sokići za imunitet i osvježenje 

Imunitet je iznimno važna za naše tijelo, ako on oslabi i čitav naš organizam gubi na svojoj funkciji.

Pripremom raznih svježih sokića podarit ćemo sebi obilje vitamina, biljnih vlakana i mineralnih soli.

Osvježit će nas, ojačati imunitet i pročistiti organizam.

Što je najbitnije i mala djeca ga mogu piti, uz žlicu meda za njih postaju slatki napitci.

 

Sokić - cvekla, mrkva, jabuka  

 

 

Cveklu, mrkvu i jabuku dobro očistiti i iscijediti u sokovniku, ja sam ovdje radi jos okusa dodala oguljenu narandžu. Uglavnom da sokić ne bi imao opor okus, što nitko ne voli posebno djeca, uvijek duplo više recimo jabuke ili pak mrkve treba biti od cvekle.

 

 

 Sve se to fino iscijedi i popije odmah, dok se vitamini nisu izgubili, jer stajanjem oni ispare. Kako sam rekla našim malcima žlicu meda razmutiti i oni najizbirljiviji neće ga odbiti.

 

 

 Dok je bila sezona šipka ili nara, i njih sam čistila i dodavala a u vrijeme kivija i par njih oguliti i dodati u sokovnik. Danas imamo samo narandžu ali bit će ubrzo i svega ostalog.

 

Sokić - zekoslav mrkva 

 

 

Ovdje sam krenula samo od mrkve i nešto jabuka ali se sjetih da u žamrzivaču još čekaju domaće zaleđene trešnje, kruške i marelice. Skoro će nova sezona voća pa je vrijeme ih iskoristiti ako ne za kolače onda iscijediti. I bio je to pun pogodak.

Slatki okus sitnog i korjenastog voća i povrća.

 

Mrkvu i jabuke oljuštiti a zamrznuto voće u vrećici malo pod mlaz tople vode i ostaviti jedno 15 min da se opuste.

Iscijediti u sokovniku, toliko je slatkoće bilo da nikakav med nije bio potreban ovom gustom sokiću.

 

 

 Odličan izbor za započeti dan sa čašom punom vitamina.

 

U slast !!!

Nema komentara:

Objavi komentar