Razbiti monotoniju klasičnih mesnih juha na način da se prihvatimo povrća. Bilo koje povrće može doći u obzir i ne može se pogriješiti. Uz maslinovo ulje i malo vrhnja, juhice se pretvaraju u glatku kremastu rapsodiju.
Ovdje sam koristila:
luk
mrkva
celer
koraba
bundeva
riža
peršin
maslinovo ulje
sol
papar
vegeta
vrhnje ili mileram
Na maslinovu ulju dinstat luk, mrkvu a potom i celer. Nakon 10 ak minuta dodati korabu, bundevu, šaku riže i peršin te zaliti vodom da prekrije povrće. Začiniti po ukusu i krčkati dok povrće ne omekša oko 30 min. Ako juha bude gusta dodati jos vode i začiniti. Potom umiješati 2 žlice vrhnja i izmiksati štapnim mikserom.
Umjesto riže može se dodati jedan krompir a može i bez ovoga. Sve varijante su prihvatljive.
Ovu juhicu obično sva djeca vole a za nas odrasle kao "finally touch" malo kruha na kockice izrezati i prepržiti na tavi ili jos bolje u mikrovalnoj na 20 sec budu hrskavi i super su u krem juhicama.
Nema komentara:
Objavi komentar