11. travnja 2013.

Povrtna krem juha

Povrtna krem juha

 

Razbiti monotoniju klasičnih mesnih juha na način da se prihvatimo povrća. Bilo koje povrće može doći u obzir i ne može se pogriješiti. Uz maslinovo ulje i malo vrhnja, juhice se pretvaraju u glatku kremastu rapsodiju. 

Ovdje sam koristila:    

  • luk
  • mrkva 
  • celer
  • koraba
  • bundeva
  • riža
  • peršin
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • vegeta
  • vrhnje ili mileram

 



Na maslinovu ulju dinstat luk, mrkvu a potom i celer. Nakon 10 ak minuta dodati korabu, bundevu, šaku riže i peršin te zaliti vodom da prekrije povrće. Začiniti po ukusu i krčkati dok povrće ne omekša oko 30 min. Ako juha bude gusta dodati jos vode i začiniti. Potom umiješati 2 žlice vrhnja i izmiksati štapnim mikserom.

Umjesto riže može se dodati jedan krompir a može i bez ovoga. Sve varijante su prihvatljive.

Ovu juhicu obično sva djeca vole a za nas odrasle kao "finally touch" malo kruha na kockice izrezati i prepržiti na tavi ili jos bolje u mikrovalnoj na 20 sec budu hrskavi i super su u krem juhicama.

 

 


Pa dobar vam tek !!!




Nema komentara:

Objavi komentar