Vrijeme kuka, vrijeme nadolazećeg proljeća. Kako sam već
krenula sa temom o kukama, tako sam se prihvatila sjeckanja i miješanja sa
raznim divnim uljima. A kako bi se iskoristila jaja koja ostaju od blagdana,
zovu me salete od kuka:-)
Ova verzija je standardna a ujedno najdraža mojem suprugu;-)
Ovdje se nalazilo:
kuke
jaja
zeleni luk
maslinovo ulje
bućino ulje
suncokretovo ulje
ocat
sol
Kuke oprati pod mlazom vode te ih sitno nasjeckati. Kuhana jaja očistiti, žumance na mrviti a bjelance sitno nasjeckati. Luk također sitno nasjeckati. Usuti pomalo od svakog ulja, ne pretjerivati da ne bude jaka salata. Posoliti i sve dobro izmiješati.
Salata od kuka na bijelo
Još jedan način a moj najdraži spravljenja salate od kuka. Tako bi rekla da je ovo moja porcija zdravlja ;-)
Ovdje sam koristila:
kuke
jaja
mileram
maslinovo ulje
sol
Uvijek dobro oprati kuke ili ih čak potopiti na kratko u hladnu vodu, sitno nasjeći te tako i kuhana jaja. Posoliti, dodati ulje te mileram.
Salata od kuka i komorača
Salata od kuka se može osvježiti sa sitno sjeckanim komoračem, pun pogodak.
Ovdje se nalazilo:
vezica kuka
komorač
malo zelenog luka
malo peršina
sol
maslinovo ulje
bućino ulje
ocat
Salata koja diže na potpuno jedan novi nivo svojom svježinom.
Nema komentara:
Objavi komentar