10. lipnja 2013.

Mini fusilli con funghi e carne (Mini tjestenina sa gljivama i mesom)

Mini fusilli con funghi e carne 

(Mini tjestenina sa gljivama i mesom) 


Tjestenina, maslinovo ulje, češnjak i gljive, ne zaobilazne namirnice mediteranske kuhinje. Tjestenina je po popularnosti dosegla razinu da stoji u redu odmah poslije jela sa mesom. 
Nema načina na koji se sve ne spravlja tjestenina ili što se sve u nju ne dodaje. Sve je dozvoljeno a može da bude od salate, priloga do glavnog jela.

Lagan obrok koji ide uz ljetne dane a mirisi koji se šire daju obroku pečat Italije...

Od namirnica je bilo potrebno: 
  •  tjestenina mini fusilli
  • gljive
  • luk
  • češnjak
  • mini rajčice
  • kobasice
  • jaja
  • sir
  • maslinovo ulje
  • bosiljak
  • sol
  • papar
Luk sitno nasijeći i dinstati ga na maslinovu ulju, dodati protisnuti češnjak i kad pusti miris, narezane na ploške svježe gljive.

Pustiti da se lagano sve dinsta, pred kraj kad gljive budu gotove začiniti ih solju, paprom i prstohvatom mažurana.
U drugu posudu staviti vodu da prokuha, dodati malo soli i kap ulja te staviti tjesteninu da se skuha. Njoj obično treba jako malo do 7 minuta.

Skuhanu tjesteninu procijediti, posudu u kojoj ćemo zapeći, premazati maslacem, usuti tjesteninu i smjesu od gljiva te lagano promiješati.
Razmutiti dva jaja te preliti preko i posuti sa narendanim sirom.
Pošto obožajem mini rajčice a sad im je sezona krenula, prepoloviti par mini rajčica i staviti po vrhu. 
 
Zbog malo dodatnog šmeka, stavila sam dvije prepolovljene pileće kobasice.
Sve staviti u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 15-ak min dok se ne uhvati fina zlatna korica.
Sve bude u tren oka gotovo a nadasve ukusno i oku ugodno;-) 


Dobar vam tek !!!

Nema komentara:

Objavi komentar