Mini fusilli con funghi e carne
(Mini tjestenina sa gljivama i mesom)
Tjestenina, maslinovo ulje, češnjak i gljive, ne zaobilazne namirnice mediteranske kuhinje. Tjestenina je po popularnosti dosegla razinu da stoji u redu odmah poslije jela sa mesom.
Nema načina na koji se sve ne spravlja tjestenina ili što se sve u nju ne dodaje. Sve je dozvoljeno a može da bude od salate, priloga do glavnog jela.
Lagan obrok koji ide uz ljetne dane a mirisi koji se šire daju obroku pečat Italije...
Od namirnica je bilo potrebno:
- tjestenina mini fusilli
- gljive
- luk
- češnjak
- mini rajčice
- kobasice
- jaja
- sir
- maslinovo ulje
- bosiljak
- sol
- papar
Luk sitno nasijeći i dinstati ga na maslinovu ulju, dodati protisnuti češnjak i kad pusti miris, narezane na ploške svježe gljive.
Pustiti da se lagano sve dinsta, pred kraj kad gljive budu gotove začiniti ih solju, paprom i prstohvatom mažurana.
U drugu posudu staviti vodu da prokuha, dodati malo soli i kap ulja te staviti tjesteninu da se skuha. Njoj obično treba jako malo do 7 minuta.
Skuhanu tjesteninu procijediti, posudu u kojoj ćemo zapeći, premazati maslacem, usuti tjesteninu i smjesu od gljiva te lagano promiješati.
Razmutiti dva jaja te preliti preko i posuti sa narendanim sirom.
Pošto obožajem mini rajčice a sad im je sezona krenula, prepoloviti par mini rajčica i staviti po vrhu.
Zbog malo dodatnog šmeka, stavila sam dvije prepolovljene pileće kobasice.
Sve staviti u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 15-ak min dok se ne uhvati fina zlatna korica.
Sve bude u tren oka gotovo a nadasve ukusno i oku ugodno;-)
Dobar vam tek !!!
Nema komentara:
Objavi komentar