14. lipnja 2013.

Slasna juha od šparoga

Slasna juha od šparoga

Sezona je šparoga skoro kraju, pa što bismo stoga mogli bolje uraditi nego iskoristit vrijeme i spraviti toplu zdravu juhicu za obiteljski ručak. 
Ukrašena sa prepečenim kruhom, bit će prava poslastica za skori kraj proljeća. Za pripremanje ovog ukusnog jela potrebno je samo nekih 30 minuta. 

Od namirnica je bilo potrebano:
  • temeljac od šparoga
  • par šparoga
  • luk
  • krompir
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • mileram
Kako sam navela u svome receptu za grantirane šparoge, jako je dobro iskoristiti temeljac od kuhanih šparoga. Pa sam ja to učinila i od njega napravila ovu jako ukusnu juhicu.
Luk sam prodinstala na maslinovu ulju, dodala par opranih sitno nasječenih šparoga,sitno sjeckani krompir i zalila temeljcem. Začinila solju i paprom, te poklopila da se kuha dok, naravno, povrće omekani. 
Kod šaroga treba paziti da se donji dijelovi koji su tvrdi i žilavi obavezno odstrane.
Kada je povrće omekanilo i juhica se zgusnula, dodati žlicu do dvije milerama te izmiksati štapnim mikserom.
Uvijek se ove verzije juhe mogu doraditi, doliti temeljac ili vodu ako su preguste ili pak žlicu grisa, brašna ili gustina ako su prerijetke. Žačiniti dodatno po svačijem okusu.
Kao dodatak na kraju, par komadića prepečenog kruha ili ako netko voli sir parmezan, pun pogodak!
U slast !!!
 

Nema komentara:

Objavi komentar