15. travnja 2013.

Finger food "razljevak"

Finger food "razljevak"



 Finger food, mali zalogaji-zalogajčići. Bilo da su slani, slatki, topli ili hladni uvijek su simpatični i privlačni. Skoro svaka namirnica se može pretvoriti u slatke zalogaje, samo mašti na volju. A razljevak hmm ili kako je još zovu ... ah pa ima mnogo naziva a isto tako i  verzija. Od razljevaka, razljevače, mutuše, uljevak, zljevak pa čak i carska pita. Osnovno za nju je brašno i jaja a  ostalo šta se doda po želji a što više toga to bolje. Bilo da je samo sirna ili mesna ili povrtna. Kombinacije su razne.

 

Ovdje sam koristila:

  • 200 g mladog sira
  • 100 g kajmaka
  • 3 jaja
  • 2 šalice mlijeka
  • 1 šalica jogurta
  • sol
  • 1 šalica kukuruznog brašna
  • pšeničnog brašna po potrebi
       

Sir izmrviti, dodati kajmak, sol, jogurt, mlijeko te jaja. Sve dobro izmiješati, dodati šalicu kukuruznog brašna izmiješati te po potrebi dodavati pšeničnog brašna, dok se smjesa malo ne zgusne tj. da bude nešto gušća od smijese za palaćinke.

Za to vrijeme pećnicu ugrijati na 200 supnjeva. Pleh u kojem će se peći nauljiti i staviti ga u pećnicu da se zgrije. Tako se smjesa neće zalijepiti za pleh. Izliti u vruć pleh i peći oko 30-40 min. Uvijek biti oprezno sa vrelim plehom.

Poslije toga kad se ohladi, može se rezati na klasični starinski način.

 

 

Razljevak sa malo obarenog špinata u ovu smjesu je još bolja verzija;-)

Meni je nešto bilo jako zanimljivo malo se poigrati sa sirnim namazom i komadićima kulena. Sve dolazi u obzir!


 

Pa dobar vam tek !!!

Nema komentara:

Objavi komentar