30. ožujka 2013.

Kelj... Vaše visočanstvo

Kelj...

Vaše visočanstvo


 

 U ovim ponovno hladnim danim koji nam se stalno vraćaju, trebam nešto toplo i ukusno a nadasve zdravo. Kelj namirnica siromašna kalorijama ali bogat mineralima i vitaminima, posebno vitaminom C, često zna biti zapostavljena u našim kuhinjama ali itekako zaslužuje pozornost. Priprema se jednostavno, skoro kao i svako drugo varivo.

Za ovo jela sam koristila:

  • glavica kelja
  • luk
  • mrkva
  • celer
  • peršin
  • krompir
  • češnjak
  • komad špeka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • vegeta
Luk, mrkvu, celer nasijeći na manje kockice i skupa sa špekom dinstati na malo maslinova ulje. 

 
Dodati protisnuti češnjak. Za to vrijeme očistiti i pod mlazom vode oprati kelj i nasijeći ga na rezance i dodati, pa sve skupa miješati uz malo dolijevanja vode oko 10-ak min.
Očistiti krompire i njih nasijeći na kockice, dodati smjesi skupa sa začinima: peršinom, paprom, solju i vegetom.


Doliti vode da povrće prekrije i krčkati oko 40 min na laganoj vatri ili pak ako se radi u ekspres loncu oko 10-ak min.
Po potrebi dodati soli. Ja svojoj curici dodam žlicu vrhnja i naravno bez papra za nju:-)


Pa dobar vam tek !!! 

Nema komentara:

Objavi komentar