26. travnja 2013.

Teletina ljubi Janjetinu

Teletina ljubi Janjetinu

 

Kombinacija teletine i janjetine, može, zašto da ne ;-). Mali komadić janjetine sam dopunila malim komadićem teletine i upotpunila sa raznim povrćem,mmmm!

Janjetina je poznata kao meso koje je jako probavljivo, sadrži sve vitamine i minerale u optimalnim količinama a što je najvažnije sadrži manje kolesterola čak i od piletine ili puretine.

Teletina je pak najpoznatije pripremljeno meso,na sve kombinacije.

Za meso je općenito poznato da je bogato vitaminima kompleksa B a teletina je izvrstan izvor niacina, vitamina B 12, B6 a od minerala cink, fosfor i selen.

Ovdje je bilo potrebno svega po malo,tko šta voli i tko šta ima u hladnjaku:

  • komad teletine
  • komad janjetine
  • krompir
  • mrkva
  • paprika
  • gljive
  • komorač
  • luk
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
  • ružmarin, majčina dušica
  • lovorov list

 

Meso treba marinirati sa začinima i maslinovim uljem, te ostaviti u hladnjak bar na 2-3 sata. Junetinu poprijeko malo nasijeći.

Pripremiti povrće, krompire oguliti nasijeći na četvrtine, luk na listiće, mrkvu na komadiće, papriku i komorač na trakice a gljive ovisno o veličini, manje u cijelo veće na pola.

Nakon što je meso odležalo u marinadi, pod folijom staviti ga u pećnicu na 220 oko 30 min. 

Potom dodati svo povrće posuti maslinovim uljem i te solju i paprom, ponovno poklopiti folijom i vratiti u pećnicu još oko 30-40 min.

 


 Po isteku vremena, provjeriti da li je povrće mekano, malo promiješati ako je gotovo vratiti još nekih 15 min bez folije i uključiti gornji grijač pećnice da se sve to malo lijepo zapeče.

Po vađenju ostaviti meso da odmori 10-ak min i servirati odvojeno ili skupa, ja sam odvojila meso i servirala povrće oko njega.

 

Janjetina u zagrljaju povrća
Teletina u zagrljaju povrća

 

Za vikende kad se ima više vremena za pripremu, pečeno meso i krompir a naravno što bi mi bez malo ostalog povrća, je idealno za malo guštati i zadovoljiti naše okuse.

 

Povrće ...

 

Pa dobar vam tek ;-)

 




 

Nema komentara:

Objavi komentar