24. lipnja 2014.

Krem juha od gljiva

Krema juha od gljiva



Moja oooomiljena krem juhica. Nema bolje juhe od one spravljene od fini svježih gljiva i kad joj uprženi luk da finu slatkoću i šmek.

Ovdje sam koristila:
  • luk
  • gljive
  • krompir
  • list celera
  • tikvica
  • maslinovo ulje
  • mileram
  • sol
  • papar
  • voda
Luk sitno nasijeckan dinstati na maslinovu ulju, a potom mu dodati celer sitno nasiječen, gljive i tikvice na kockice nasiječene. 
 
 
Dinstati nekih 10-ak min a potom začiniti i dodati krompir na tikvice narezan te podliti vodom, da prekrije povrće.
Krčkati na laganoj vatri dok krompir ne omekša.
Kad je juhica gotova, začiniti dodatno ako je potrebno, sativiti žlicu do dvije milerama i izmiksati štapnim mikserom, da dobijemo kremastu masu. 
 
 
Kod serviranja, može se dodatno staviti grubo mljevenog papra i prepečenog kruha,na kockice narezan.
Jako se brzo spravi ova krem juha i jako je ukusna!
 
 
Dobar Vam tek !!!

Nema komentara:

Objavi komentar