19. ožujka 2013.

Umotani file lungića sa krompirima iz pećnice

Umotani file lungića sa krompirima

 iz pećnice

File svinjskog lungića, rekla bi da je najljepši i najmekaniji dio mesa, opet kažem za mene:-).  Lako se čisti a još brže bude gotov. Kao i svaka druga vrsta mesa, svinjski lungić se može, po želji, pržiti na šnicle, rolovati ili pak peći u pećnici. Ide uz sve kombinacije priloga. Ovaj put, ujedno, moj prvi put na blogu, malo eksperimentiram sa rolovanim i zapečenim lungićem, mmmm, jako ukusno i jako lijepo ;-)

Pa da krenemo, za ovo jelo sam koristila:

  • file svinjskog lungića
  • ajvar
  • senf
  • namaz (abc,vajkrem ili neki dr.)
  • kulen
  • vrhnje
  • krušne mrvice
  • sol
  • papar
  • mediteranski začini
  • maslinovo ulje
  • krompir
  • mrkva
  • gljive
  • tikvice

File lungića sam noć prije marinirala sa solju, paprom, vegetom, mediteranskim začinim i maslinovim uljem. Dobro utrljati u meso, poklopiti i u hladnjak preko noći ostaviti. Sutra dan zarezala file da dobijem veliku površinu mesa te potukla da bi meso bilo još mekanije a i dobijem na veličini komada.

Potom premažete ga sa senfom, ajvarom, namazom. Sitno nasijeći kulen i posložiti na njega te pomiješati malo vrhnja i krušnih mrvica pa i to premazati file.

Zarolati file te ga učvrstiti čačkalicama. 

 File najprije na kratko popržiti na tavi, do zlatne boje a potom ga prebaciti u tepsiju za pečenje. Dodati svo ulje u kojem se pržio i po potrebi dodati jos malo.

Prekriti sa folijom i staviti peći na 200 stupnjeva oko 20 min.

Potom dodati ostatak povrća, krompire na ploške, gljive na četvrtine a tikvice na veće kolutiće te zaliti sa decilitar vode.


Ponovno staviti foliju i peći jos 30 min a poslije dignuti foliju i još nekih 15 min zapeći, s time da uključite gornji grijač pećnice, brže ide.

 

  I kao konačni rezultat, file rolanog lungića izgleda ovako. Jako ukusno i jako dekorativno za goste ;-)

Pa dobar vam tek!!!!!

 

Nema komentara:

Objavi komentar