Pileća ragu čorba
Ragui, od fr. ragout, guste su juhe, čorbe ili umaci od raznih vrsta mesa, gljiva, povrća… Mogu se jesti kao samostalno jelo ili kao dodatak tjestenini i krumpiru.
Pileću ragu čorbu može se praviti na dva načina, a to je kuhati piletinu sa kostima ili kuhati samo bijelo meso na kockice narezano.
Jako lagan obrok, jako hranjiv jer ima zastupljeno u sebi dovoljno ugljikohidrata, vitamina, minerala i bjelančevina.
Sve što nam treba u ljetnim danima, a upotpunjena sa jednom zelenom salatom ili pak rajčica-mozzarella salatom, pun pogodak ;-)
Ovdje je bilo potrebno:
Ragui, od fr. ragout, guste su juhe, čorbe ili umaci od raznih vrsta mesa, gljiva, povrća… Mogu se jesti kao samostalno jelo ili kao dodatak tjestenini i krumpiru.
Pileću ragu čorbu može se praviti na dva načina, a to je kuhati piletinu sa kostima ili kuhati samo bijelo meso na kockice narezano.
Jako lagan obrok, jako hranjiv jer ima zastupljeno u sebi dovoljno ugljikohidrata, vitamina, minerala i bjelančevina.
Sve što nam treba u ljetnim danima, a upotpunjena sa jednom zelenom salatom ili pak rajčica-mozzarella salatom, pun pogodak ;-)
Ovdje je bilo potrebno:
- luk
- mrkva
- korijen celera
- krumpir
- tikvice
- grašak
- piletina
- peršin
- riža
- ječam
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- jaja
- brašno
- maslac
- mileram
Luk, mrkvu, korijen celera i piletinu nasijeći na male kockice i dinstati na maslinovu ulju.
Nakon par minuta dodati grašak, ječam, rižu, tikvice i krumpir na kockice narezane. Podliti sa čašom vode i na laganoj vatri još malo dinstati dok voda ne ispari. Potom dodati sitno sjeckani peršin i začiniti sa paprom i solju.
Podliti sa vodom da prekrije svo povrće i meso te ostaviti da se kuha nekih 40-ak min na srednjoj vatri. Provjeriti da li je povrće kuhano, po potrebi začiniti ili doliti još malo vode ako je pregusto.
U drugoj posudi rastopiti malo maslaca, posuti sa malo brašna i podliti sa malo mlijeka, te pijenjačom kratko miješati na skroz laganoj vatri, da se dobije glatka "silky" smjesa. Odmah je usuti u lonac i promiješati a potom razmutiti jedno jaje sa malo milerama u drugoj posudi te i to dodati u lonac.
Sve skupa promiješati 1-2 minute te isključiti i ostaviti da se odmara bar 20-ak minuta da se sve sjedini i poveže.
U drugoj posudi rastopiti malo maslaca, posuti sa malo brašna i podliti sa malo mlijeka, te pijenjačom kratko miješati na skroz laganoj vatri, da se dobije glatka "silky" smjesa. Odmah je usuti u lonac i promiješati a potom razmutiti jedno jaje sa malo milerama u drugoj posudi te i to dodati u lonac.
Sve skupa promiješati 1-2 minute te isključiti i ostaviti da se odmara bar 20-ak minuta da se sve sjedini i poveže.
Tko ne voli mileram ili jaje u čorbi, može se slobodno izbaciti. Isto tako se mogu dodati drugi začini tipa malo chilija, korijandera ili curry!
Dobar vam tek !!!
Nema komentara:
Objavi komentar