14. travnja 2013.

Kroketi od tikvica

Kroketi od tikvica


Kad pomislim na krokete, uvijek mi prvo padne na pamet krompir. No danas postoji toliko mnogo verzija kroketa da mi se zavrti u glavi. Hmmm koju odabrati. Meni najdraža od svih je ova sa tikvicama. Lagana verzija, super kao prilog nekom glavnom jelu ili možda uz neku salatu sa preljevom od jogurta,majoneze,senfa i začina. Ma mnoge verzije se mogu kombinirati a umjesto tikvica dolazi u obzir sitno sjeckano meso, šunka, rendani sirevi, blitva, brokula, karfiol, grašak a u biti sve sto je jestivo ;-)

          

 Ovdje sam koristila:    


  • krompir
  • tikvice
  • peršin
  • jaje
  • sol
  • papar
  • pšenično brašno
  • kukuruzno brašno
  • ulje

Krompire oguliti, nasijeći na kockice i skuhati u slanoj vodi, procijediti i propasirati. Tikvice oguliti i narendati na srednji ribež. Sitno nasijeckati peršin, dodati jaje, začiniti i sve dobro promiješati. Dodavati postepeno brašna dok se smjesa malo ne zgusne. Vaditi žlicom i oblikovati krokete. Uvaljati u malo kukuruznog brašna i peći u zagrijanom ulju.
Vaditi ih na ubrus da upije višak ulja.


Jako brzo se naprave, mogu se i zamrznuti kao  njoke ili svježa tjestenina. Mogu se jesti hladne a isto tako super su i sutra dan.
Jedna zdravija varijanta sa tikvicama da obogati naše stolove!

Pa dobar vam tek !!!

 

 

Nema komentara:

Objavi komentar