Teletina ljubi Janjetinu
Kombinacija teletine i janjetine, može, zašto da ne ;-). Mali komadić janjetine sam dopunila malim komadićem teletine i upotpunila sa raznim povrćem,mmmm!
Janjetina je poznata kao meso koje je jako probavljivo, sadrži sve vitamine i minerale u optimalnim količinama a što je najvažnije sadrži manje kolesterola čak i od piletine ili puretine.
Teletina je pak najpoznatije pripremljeno meso,na sve kombinacije.
Za meso je općenito poznato da je bogato vitaminima kompleksa B a teletina je izvrstan izvor niacina, vitamina B 12, B6 a od minerala cink, fosfor i selen.
Ovdje je bilo potrebno svega po malo,tko šta voli i tko šta ima u hladnjaku:
- komad teletine
- komad janjetine
- krompir
- mrkva
- paprika
- gljive
- komorač
- luk
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- ružmarin, majčina dušica
- lovorov list
Meso treba marinirati sa začinima i maslinovim uljem, te ostaviti u hladnjak bar na 2-3 sata. Junetinu poprijeko malo nasijeći.
Pripremiti povrće, krompire oguliti nasijeći na četvrtine, luk na listiće, mrkvu na komadiće, papriku i komorač na trakice a gljive ovisno o veličini, manje u cijelo veće na pola.
Nakon što je meso odležalo u marinadi, pod folijom staviti ga u pećnicu na 220 oko 30 min.
Potom dodati svo povrće posuti maslinovim uljem i te solju i paprom, ponovno poklopiti folijom i vratiti u pećnicu još oko 30-40 min.
Po isteku vremena, provjeriti da li je povrće mekano, malo promiješati ako je gotovo vratiti još nekih 15 min bez folije i uključiti gornji grijač pećnice da se sve to malo lijepo zapeče.
Po vađenju ostaviti meso da odmori 10-ak min i servirati odvojeno ili skupa, ja sam odvojila meso i servirala povrće oko njega.
![]() |
Janjetina u zagrljaju povrća |
![]() |
Teletina u zagrljaju povrća |
Za vikende kad se ima više vremena za pripremu, pečeno meso i krompir a naravno što bi mi bez malo ostalog povrća, je idealno za malo guštati i zadovoljiti naše okuse.
![]() |
Povrće ... |
Nema komentara:
Objavi komentar