17. svibnja 2014.

Lagana riža na povrću

Lagana riža na povrću


Riža na sto načina... Jedna od isplativiji i popularniji namirnica, koja se doista može pripremiti na bezbroj načina.
I naravno uvijek se možemo iznenaditi kako drukčije ispadne.
Jedan brzi obrok, koji može da bude gotov u 30 min.
Obično za rižota se koristi riža kratkog zrna, jer ona u sebi sadrži škrob koji daje riži krem strukturu i povezuje sve sastojke. 
Riža dugog zrna je puno bolja za kuhanja, ona je mnogo suvlja, ne lijepi se i fino se razdvaja!

Potrebne namirnice:
  • riža
  • luk
  • mrkva
  • mohuna
  • list celera
  • list korabe
  • masline
  • maslinovo ulje
  • komadić maslaca
  • papar
  • sol
 
Na maslinovu ulju dinstati luk, potom mu dodati mrkvu na kockice narezanu te mohune. Nakon nekih 10-ak min dodati opranu rižu i pustit da upije masnoću a potom doliti vode ili temeljca, začiniti i pustiti da krčka. Poklopljeno na laganoj vatri.


Nakon 15 min dodati po potrebi još tekućine te list celera i korabe na listiće nasječene.
Opet nakon 10-ak min dodati masline, komadić maslaca da riža dobije kremastu teksturu i začiniti po potrebi!

Korabu sam dan prije iskoristila za krem juhicu, no list korabe jednako dobro se može u kuhinji iskoristiti.
List korabe je inače jako zdrav i bogat vinaminom A.


Dobar Vam tek !!!   
 

Nema komentara:

Objavi komentar